Over mij

Mijn naam is Kirsten Bollen en ik woon in Woudenberg. Qua karakter ben ik positief ingesteld. Ik kan luisteren en mij inleven en ga ik met respect en vertrouwen met mensen om.

Ik ben gediplomeerd coach. Ik heb de opleiding ‘registeropleiding tot professional coach’ gevolgd als basis.  Als specialisatie heb ik de
opleiding voor rouwbegeleider gedaan. Daarnaast heb ik een opleiding stress en burn out gevolgd.

Naast mijn coachingservaring en opleidingen heb ik mijn eigen verlies geleden: Ik ben mijn partner in 2015 verloren, toen ik 38 jaar was. Hij is overleden aan kanker. Na overlijden kwam de rouwverwerking. Eigenlijk startte de rouw al eerder. Door zijn ziekte konden we het leven dat we leidden niet meer op dezelfde wijze leiden (veel sporten, vakantie, op pad gaan). Hij kon dit niet meer, maar ik ook niet. Alle aandacht ging naar de ziekte, waardoor ook onze relatie veranderde. Na het overlijden kwam de klap pas echt. Ik heb begeleiding gezocht bij een psycholoog voor rouwbegeleiding, omdat ik mijn gevoel niet durfde te uiten, omdat ik bang was om mijn bed niet meer uit zou komen. Tijdens de gesprekken met de psycholoog ging het vooral om hoe ik het leven weer op kon pakken. Het ‘hoe’ zit vooral op verstandsniveau. Na dat traject kon ik weer even verder, maar ik merkte een jaar later dat ik weer vast liep. Ik had veel onrust in mijn lijf, waar ik me geen raad mee wist. Ik had de rust niet in mezelf. Ik kreeg vluchtgedrag; weg gaan, veel slapen, geen rust willen/ durven pakken. Door te kijken waar mijn onrust vandaan kwam, kreeg ik meer inzicht, waardoor ik aan de onrust kon werken en meer rust kreeg.

Naast het coachingswerk, werk ik al 20 jaar in de gezondheidszorg (dementie, niet-aangeboren hersenletsel, lichamelijk gehandicapten, korsakov). Een mooi vak, waarbij ieder mens zijn eigen verhaal heeft en ik per persoon kan kijken waar de behoefte ligt. Tijdens de rouwbegeleiding kijk ik ook naar ieders eigen behoeftes, want iedereen is anders en heeft iets anders nodig.

De laatste jaren werk ik als cliënt adviseur in een verpleeghuis en dagbehandeling. Ik regel het voortraject (rondleiding, wachtlijst, indicaties). Tijdens mijn werk zie ik wat de zorg voor je partner betekend en hoe zwaar het kan zijn, zowel de zorg voor je partner als het loslaten daarvan. Maar misschien nog belangrijker, hoe je goed voor jezelf kunt zorgen.

Ik ben als coach aangesloten bij de beroepsvereniging